Saucijzenbroodjes

Gisteren weer eens een paar saucijzenbroodjes gebakken.
Dat was lang geleden en het is toch heel simpel.
Ik koop dan kant en klaar bladerdeeg uit de vriezer, een pnds rundergehakt, een zakje tuinkruiden voor gehakt en natuurlijk heb je ook 2 eieren nodig.
Maak het gehakt op smaak met de kruiden en een ei (paneermeel is niet nodig met deze kruidenzakjes).
Goed kneden en even laten rusten.
Intussen de deegplakjes uitpakken. Let op want tusen de lapjes zit een dun papiertje en dat moet natuurlijk weg.
Laat de lapjes even ontdooien totdat ze buigzaam zijn.
Vervolgens kun je kiezen of je langwerpige of vierkanten maakt. Ik heb het allebei uitgeprobeerd zoals je op de foto kunt zien.
Als je het gehakt erin gedaan hebt en de plakjes dichtgevouwen zijn dan nog even met een losgeklopt ei en een kwastje de broodjes bestrijken met het ei om ze vervolgens 20 tot 25 minuten in de ove te bakken.
Op het doosje waar de deegplakjes in zitten staat op welke temperatuur de oven moet zijn voorverwarmd. In mijn geval (heteluchtoven) 220° C.

Misschien moet ik er vandaag mog meer bakken want Ab vindt ze erg lekker. 🙂
En ach het is immers zo gebeurd.
In totaal nog geen 40 minuten, inclusief de baktijd.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

↓