Gebakken

Vandaag naar de Molen in Terheijden gereden om voor papa mix voor Rozijnenbrood te halen en voor mezelf
mix voor eierkoeken.
En toen ook maar aan het gebakken gegaan.
Eerst 10 eierkoeken gebakken. Mooi donker want dat vind ik lekker.
Vroeger bij de bakker vroeg ik altijd om de donkerste eierkoeken en nu bak ik ze lekker zelf.

Hier rechts zie je ze in de trommel. De kleur is niet goed zichtbaar want de zon schijnt zo fel dat we de gordijnen dicht gedaan hebben en is de keuken dus voorzien van geel licht. 😆

Daarna ben ik broodjes gaan bakken. Ik had helaas geen meel voor witbrood meer in huis en dus maar bruine bolletjes gebakken. hieronder zie je ze in de oven liggen.

 

 

En weer wat nieuws geleerd. Het deeg maak ik namelijk in de broodbakmachine. Daarna maak ik er bolletjes van en dan liet ik ze altijd nog 40 minuten rijzen onder een vochtige theedoek.

Op advies van mijn vader iets anders uitgeprobeerd. Ik heb ze 40 minuten laten rijzen in de oven op 50 graden. En na die 40 minuten heb ik ze nog 15 minuten gebakken op 200 graden.

Ze zien er lekker uit maar moeten nog een beetje afkoelen voordat we ze kunnen proeven. Dat komt over een half uurtje wel. 😉

 

 

Het zijn bruine anijsbollen dus heerlijk met wat boter en suiker.

Niet goed voor de lijn maar het zal straks wel smullen zijn. 😆

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

↓