Welkom

Sinds een jaar ben ik heel actief met diamond painting.
En ik ben dan zo iemand die dan ook met de juiste gereedschappen wil werken en daarom ook bereid is dingen uit te proberen.
Mijn ervaringen hiermee wil ik graag met mijn lezers delen.
Wellicht dat je er je voordeel mee kunt doen.
Ook vind ik het gewoon leuk om mijn projecten te laten zien.

In de rechterkolom zie je wat links staan naar sites waar je alles kunt kopen wat te maken heeft met Diamond Painting.
Maar je kunt ook goed terecht bij Bol.com en bij Alie Express. Het is maar net wat je wilt.

Heb je vragen of opmerkingen op mijn artikelen, geef dan gerust je reactie of stuur me een bericht via het mail mij formulier.
Als ik je ergens mee kan helpen zal ik het zeker doen!

Tip:
Begin met iets kleins, bijvoorbeeld kerstkaarten, om te kijken of het wat voor je is.
Maar wil je een project maken neem het dan niet te klein want dan gaan er veel details verloren.

Groetjes,
Jeanneke

Dit bericht is geplaatst op 8 november 2020, in Algemeen.

Zeezicht

Het gaat goed met painten. Ik heb dit keer de vlakken wat groter gemaakt dus het is geen 10 x 10 maar wel iets van 15 of 20 x 10.
Maar ik ben al lekker bezig geweest met mijn zeezicht.

Het meest rechtse vlak is helemaal af en dat linkse stukje daar zijn dus alleen de donkere steentjes maar van gedaan.

Dit gaat het worden.

Ik had hem natuurlijk al als klein plaatje laten zien maar dit spreekt meer tot de verbeelding.
Hij komt aan het voeteneind van het bed te hangen dus dan hem ik altijd een mooi uitzicht op zee.

Hij is af

De painting waar ik mee bezig was is af en wat is hij mooi geworden!
Ik ben er echt heel blij mee hoor. Hij komt in het trappenhuis van ons appartement te hangen. Daar hangt ook het hondje met welcome naast onze voordeur en een stukje rechts daarvan komt deze te hangen. Een afbeelding daarvan zie je in de balk rechts op deze site.
Nu ben ik begonnen aan een zeezicht. ie komt op mijn slaapkamer te hangen. Als ik dan wakker wordt kijk ik uit op de zee.πŸ˜€
Gisteren heb ik de steentjes al in de bakjes gedaan en het beschermfolie er even helemaal afgehaald.
Dat heb ik vervolgens in 3 delen geknipt en weer terug geplakt. Nu kan ik steeds een klein stukje omvouwen en dat eerst afwerken voordat ik de rest doe.
Ik ontbloot steeds een stukje van ongeveer 10 x 10 cm. Dat werkt erg prettig en de rest blijft goed beschermd tegen stof en dergelijke.
Ik streef er dan ook naar om per dag minimaal zo’n stukje af te werken maar uiteraard lukt dat niet altijd. En dat is ook niet erg want ik heb tenslotte geen deadline.😊
Hij is 40 x 40 cm dus ik ben wel even bezig.
Maar aangezien ik nu een fijne werkplek heb in de woonkamer is het extra leuk om er mee bezig te zijn. En dan wordt dit mijn uitzicht als ik ‘s ochtends wakker wordt. Het enige wat ontbreekt is het geluid van de golven en de zeemeeuwen. πŸ˜‚πŸ˜‚

Weer begonnen

Ik heb een hele poos niet meer gepaint. Niet omdat ik het beu was maar ik vond het niet leuk om iedere keer op mijn kamer te gaan zitten.
Nu hebben we in de huiskamer een hoekje ingericht waar ik heerlijk kan zitten werken en dus heb ik het weer opgepakt.Ik ben nog met deze bezig en ben nu bijna op de helft.
Ik vind het wel weer leuk om te doen hoor. En wil ik de kamer inkijken dan draai ik het tafeltje om.
Dat gaat heel makkelijk want er zitten wieltjes onder.
Het blad kan ook schuin gezet worden en dat werkt heel fijn. Je moet dan alleen oppassen dat je schudbakje er niet afvalt. Er zit wel een steuntje waarop de lightpad met de painting erop niet kan vallen gelukkig. Dus heel handig zo. Het kleine stukje rechts aan het tafeltje draait dan niet meer dus daar kan ik mijn koffie opzetten en mijn steentjes.
Ik ga zo lekker weer even aan de gang ermee.

De beste wensen

Allereerst wens ik u allen een heel gelukkig en gezond 2021 toe.

Gisteren heb ik weer 2 nieuwe paintings binnen gekregen, maar voorlopig zal ik er niet zoveel mee bezig zijn want het is best koud op mijn slaapkamer en daar staat de tafel met alle gereedschapjes en opbergdozen en dergelijk. Dus voor nu hou ik het even bij breien, want dat kan ik lekker in de warme huiskamer doen.
Natuurlijk kan ik alle spullen voor diamond painting ook naar de kamer brengen maar dan moet ik het steeds weer allemaal opbergen en gaan de paintings kreuken. En ik kan het niet op tafel laten liggen omdat we ook thuiswerken en er dan ruimte voor de laptop van het werk met alles wat daarbij hoort moet zijn. Dus dat gaat hem niet worden.
Maar ik wilde al wel even laten zien welke mooie plaatjes ik nu weer kan gaan maken.
Nu koop ik voorlopig niks meer want ik heb er zoveel liggen die ik nog moet maken. Ik kan voorlopig nog wel vooruit. πŸ˜‰
En zoals ik al schreef, op dit moment ben ik weer aan het breien. En al zal ik tussendoor best ook wel eens painten het zal allemaal niet zo snel gaan als in het begin. Maar over een paar maanden gaan de temperaturen vast wel weer stijgen en wordt het te warm om te breien en dan ga ik vanzelf weer painten.πŸ˜‰
Maar mocht je nu vragen/opmerkingen mail me dan gerust via het mailformulier want dan krijg je echt wel gewoon antwoord.
Ik kijk regelmatig mijn mail na dus is het niet dezelfde dag dan toch wel binnen enkele dagen.