Welkom

Welkom op mijn blog.

Op deze site ga ik vertellen over mijn hobby’s en over wat me zoal bezig houdt.

Door de ziekte van mijn man ben ik vaak aan huis gebonden en gelukkig ben ik ook nogal een huiselijk type met veel hobby’s die ik binnenshuis kan doen. Het is dus echt geen opoffering om veel thuis te zijn.  ­čść

Zo brei ik bijvoorbeeld veel poppenkleertjes. Via het menu kun je naar mijn poppenkraam waar je alles kunt vinden over breien en breipatroontjes en de webshop waar je de poppenkleertjes kunt kopen. Leuk voor een verjaardag of de decembermaand. Voor de prijs hoeft u het niet te laten.

Ook lezen doe ik heel graag (vooral thrillers) en ik zal hier dan ook wel zo nu en dan wat over die hobby schrijven.

Als het droog is en niet TE koud is ga ik graag aan de wandel.Sinds november 2019 ben ik ook bezig met Diamond Painting en daar heb ik een apart onderdeel van gemaakt.
Via het hoofdmenu kunt u daar heel makkelijk komen.

Ik wens u veel plezier toe op mijn site.

Ik vind het leuk als u reageert op de berichten of een berichtje achterlaat in het gastenboek.   ­čśŤ

Groetjes,
Jeanneke

Rayonkampioenschappen boogschieten.

Gisteren was ik met mijn zoon Stefan en schoondochter Renee naar Hoek van Holland waar Stefan meedeed aan de Rayonkampioenschappen. Stefan is een jaar geleden begonnen met boogschieten en heeft daar veel plezier in. Hij is kort geleden regiokampioen geworden van Breda en omstreken en daarmee heeft hij zich gekwalificeerd voor de Rayonkampioenschappen. Het rayon behelst de provincie Zuid-Holland, Zeeland en West Brabant.
Het was de eerste keer dat hij hieraan deelnam en hij was best zenuwachtig.
Al is hij nog zo sportief, hij wil natuurlijk wel graag zo hoog mogelijk eindigen.
Dat is dus best goed gelukt. Hij is derde geworden en kreeg een mooie bronzen medaille. Ook leuk om te vermelden is dat de winnaar nog maar net zo lang bezig was met de sport als Stefan. De dame die als tweede eindigde was al langer bezig met boogschieten maar evengoed een mooie prestatie! Het is ook een sport waar geen enkel onderscheid is tussen mannen en vrouwen.
Uiteraard ben ik heel trots op de derde plaats van Stefan! Misschien de volgende keer nog hoger op het erepodium als hij zijn zenuwen beter onder controle kan houden. Maar zo niet dan ben ik even trots op hem en dat geldt ook voor Renee.

Winter voorbij

Het lijkt erop dat de winter weer voorbij is.
Hier en daar ligt nog een klein restje sneeuw en het vriest ’s nachts nog licht maar het stelt niet meer zoveel voor.
En ik ben er blij om. Vroeger vond ik de sneeuw geweldig. Er kon niet genoeg liggen.
En wandelen in een sneeuwbui vond ik ook zo heerlijk.
Dat vind ik nog steeds wel maar ik ben nu voorzichtig geworden. Ik ben tenslotte (lichamelijk gezien) de jongste niet meer. Als ik nu val breek ik sneller iets en als ik wat breekt geneest het niet zo snel meer als vroeger. En dus ben ik toch wel blij dat het weer voorbij is.
Geen gladde wegen meer, geen gladde stoepen en parkeerplaatsen. Weer normaal kunnen lopen en rijden.
Gossie dat zou ik 10 jaar geleden niet gezegd hebben.
Je wordt ouder mama. ­čÄ ­čś»

Toch nog winter

Momenteel ligt er in Breda sneeuw en is het aardig glad hier en daar. Zeker op stoepen en fietspaden is het vaak bar en boos. Gelukkig hoef ik niet naar buiten vandaag. Er zijn al veel ongelukken gebeurd hoorde ik net op het nieuws.
Ik heb papa dus ook op het hart gedrukt om vandaag geen boodschappen te gaan doen. We kijken morgen wel hoe het dan is en anders laten we het bezorgen.
Ik moet er niet aan denken dat hij zou vallen. Papa is is ruim 94 en ik ben heel zuinig op hem. Gelukkig is hij in deze niet eigenwijs en blijft hij lekker binnen.


Vanuit de warme kamer is het best leuk om te zien. En gelukkig heeft hij een warme kamer want hij heeft de verwarming altijd op 21 gaden staan. Als je stil zit is dat ook de beste temperatuur.

Voor iedereen die echt de weg op moet zeg ik: wees voorzichtig en hoef je de deur niet uit, doe het dan ook niet!
Fijne vrijdag!