Welkom

Welkom op mijn blog.

Op deze site ga ik vertellen over mijn hobby’s en over wat me zoal bezig houdt.

Door de ziekte van mijn man ben ik vaak aan huis gebonden en gelukkig ben ik ook nogal een huiselijk type met veel hobby’s die ik binnenshuis kan doen. Het is dus echt geen opoffering om veel thuis te zijn.  😆

Zo brei ik bijvoorbeeld veel poppenkleertjes. Via het menu kun je naar mijn poppenkraam waar je alles kunt vinden over breien en breipatroontjes en de webshop waar je de poppenkleertjes kunt kopen. Leuk voor een verjaardag of de decembermaand. Voor de prijs hoeft u het niet te laten.

Ook lezen doe ik heel graag (vooral thrillers) en ik zal hier dan ook wel zo nu en dan wat over die hobby schrijven.

Als het droog is en niet TE koud is ga ik graag aan de wandel.

En ik ben veel bezig met  Paintshop Pro.
In de rechterkolom vind je links naar de sites waar je dat kunt bekijken.

Verder ben ik gek op mijn man Ab en onze katten, Fleurtje en Bram.
En natuurlijk ben ik dol op mijn kinderen en kleinkinderen.

Ik wens je veel plezier toe op mijn site.

Ik vind het leuk als je reageert op de berichten of een berichtje achterlaat in het gastenboek.   😛

Groetjes,
Jeanneke

Accessoires – Diamond painting

Voor Diamond painting kun je gebruik maken van heel veel accessoires c.q. gereedschappen.
In mijn blog van 20 september noemde ik al het beginnerspakket maar er is nog heel veel meer.
Zo heb je bijvoorbeeld het lichtpad in 3 verschillende formaten: A5, A4 en A3 formaat. Ik heb ze alle 3 maar gebruik vooral het A3 formaat omdat ik inmiddels voornamelijk paintings maak van 30 x 40 cm.
De meegeleverde standaard gebruik ik niet. Ik leg het altijd plat op tafel.

Ook zijn er veel verschillende pincetten maar deze vind ik persoonlijk het prettigst:
Er zitten ook weleens pincetjes bij je pakket maar die zijn doorgaans erg zwak. Om die reden heb ik de rechter pincet aangeschaft en ik overweeg de linker ook aan te schaffen. Ik heb er al wel eentje in die vorm maar die is niet zo stevig. Vandaar dus.
Dan heb je ook nog opbergdoosjes in alle soorten en maten, waarbij de duursten echt niet persé de besten zijn. Ik heb het liefste doosjes met klepjes.
Daar kan ik dan de code opplakken en ook weer makkelijk verwijderen als ik mijn project heb afgerond zodat ik het doosje weer voor andere projecten kan gebruiken (uitleg hierover ook in het blog van 20 september 2020). Kijk wel even hoeveel kleuren je er in kwijt kunt. De standaard was altijd voor 28 kleuren maar vaak kom je dan net tekort. Tegenwoordig schaf ik dan ook wat grotere dozen aan waar 56 kleurtjes in kunnen. Dat is dan vaak weer teveel maar dat is niet erg. Wellicht ga ik de de toekomst voor nog grotere projecten en dat zullen er ook wel weer meer kleuren bij zitten.
Je kunt ze o.a. kopen bij Bol.com of bij de betere Diamond painting winkels, maar vast ook wel te bestellen bij Wish of Ali Expres voor een kleiner prijsje. Je moet er dan alleen langer op wachten. (Voor Sinterklaas kadootje ben je inmiddels daar al te laat).
Ook een handig hulpje is dit rollertje.
Als je stopt met je werk is het een aanrader om even je steentjes nog extra vast te rollen en daar is dit een handig ding voor. Je kunt er ook een behangrollertje voor gebruiken overigens wat vaak wel goedkoper is.
Alleen zijn dan de stelen een stuk langer en dat werkt minder prettig vind ik. Maar goed het werkt wel.
Ik heb op Facebook ook iets gelezen om je steentjes nog vaster te zetten na afronding van je project en er meteen een vernislaagje overheen te doen. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd maar er wel al positieve geluiden over gehoord. Ik heb net bij Joba Store een flesje besteld om uit te proberen en zal dus later op deze site vermelden hoe ik het heb ervaren.
Dan wil ik tot slot nog even het trechtertje benoemen. In de winkels van diamond paintings verkopen ze een opvouwbaar exemplaar in leuke kleurtjes.
Ik kwam dan ook wel in de verleiding om er een aan te schaffen maar ik had ooit een keer een setje plastic trechters gekocht bij de Action en daar zat ook een heel kleintje bij wat prima dienst doet voor dit doel. Dus daar doe ik het mee.
Natuurlijk zijn er nog veel meer accessoires en wellicht besteed ik daar ook nog wel een keer een blog aan, maar voorlopig laat ik het hier even bij.
Heb je er vragen over stel ze dan gerust hoor. Als ik je ergens mee kan helpen zal ik het zeker doen.

Diamond painting – pennetjes

Zoals ik in mijn vorige blog beloofde zal nu wat meer ingaan in de soorten pennen die beschikbaar zijn.
Stand wordt altijd al een pakketje met je diamond painting meegeleverd. Soms wordt er ook een pengrip meegeleverd. voor mensen die niet graag met zo’n dun pennetje werken. Maar dat ding blijft, bij mij althans, nooit goed zitten en dus ging ik op zoek naar een andere pen. Inmiddels zijn ze er echt al in allerlei soorten en maten. Als je wilt weten hoeveel google dan maar eens op “pennen voor diamond painting”.
Zelf heb ik een paar verschillende pennen uitgeprobeerd.
Zo heb ik er eentje waar een lampje in zit. Heel geinig maar de glinstering op je werkvel wordt soms wat te veel dus dat was nog niet echt een ideale pen voor mij. Daarna kwam ik deze tegen.
Die is speciaal ontwikkeld voor mensen met reuma en ik moet zeggen, persoonlijk vind ik het een hele fijne pen. Het enige puntje van (opbouwende) krtiek is het ijzertje wat er aan zit om de pen ergens aan vast te clippen. Dat is totaal overbodig en zit alleen maar in de weg. Maar de grip is voor mij persoonlijk heel goed.
Dat zal van persoon tot persoon verschillen waarschijnlijk.
Wellicht zal ik er nog wel een keer andere pennen uitproberen, gewoon omdat ik dat leuk vind en dan hou ik je uiteraard op de hoogte.
Er zijn bij voorbeeld ook pennen waar de wax in zit en dat wil ik ook weleens uitproberen hoe dat werkt.
Wordt dus ook wel weer een keer vervolgd.  😉