Appelflappen

Appelflappen maken is echt heel simpel.
Het bladerdeeg kun je kant en klaar in de supermarkt kopen.
Uiteraard kun je het ook zelf maken maar dat is wat bewerkelijker. Hier kun je een recept vinden om zelf bladerdeeg te maken *KLIK*
Maar ik heb het kant en klaar gekocht en in de vriezer liggen voor als ik onverwacht bezoek krijg of als we zelf plotseling trek in wat lekkers hebben.
Ik heb ook bijna altijd appels in huis en haal ook regelmatig goudreinetten. Die zijn zuur en heel geschikt voor het maken van appeltaart, appelflappen en ook voor het maken van appelmoes.
Hoe maak je de appelflappen?
Haal de hoeveelheid velletjes bladerdeeg uit de vriezer, maak ze los van elkaar en haal het tussenliggende papier weg.
Leg ze om te dooien niet op elkaar want dan gaan ze aan elkaar vast plakken. Je kun ze het beste op een groot bord leggen.
Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snij de appels in 4 delen, daarna in schijfjes en de schijfjes in kleine blokjes.
Doe die in een schaal en voeg wat suiker en kaneel toe, goed door elkaar roeren en het mengsel even laten staan zodat de suiker en de kaneel in de appelblokjes kunnen trekken. Klop 1 ei los.
Verwarm de over voor. Gasoven op 220 graden en een heteluchtoven op 200 graden.
Pak je bakblik en leg er een vel bakpapier op.
Daarna leg je er de (gedeeltelijk) ontdooide velletjes bladerdeeg erop.
Vul ze met de stukjes appel en vouw ze dicht. Bestrijk de appelflappen met losgeklopt ei en doe er wat (kaneel)suiker over.
Nu moet je ze 15 minuten in de oven zetten en klaar zijn je appelflappen.
Heb je nog veel van het appelmengsel over? Doe het in een pannetje, voeg een heel klein beetje water toe en smelt de appel. Wel erin blijven roeren anders heb je kans dat het aanbrand. Maar zo heb je heerlijk zelfgemaakte appelmoes.

Eet smakelijk!

Boodschappenlijstje:
1 pakje bladerdeeg (diepvries of koelvers)
1 kg. Goudreinetten of andere zure appelen. (Voor elke 2 appelflappen heb je ongeveer 1 appel nodig).
suiker
kaneel

     

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

↓